Wspólne Gotowanie
Dnia 27 marca odbyło się wspólne gotowanie. Uczniowie naszej szkoły piekli babeczki oraz inne wypieki.
Dnia 27 marca odbyło się wspólne gotowanie. Uczniowie naszej szkoły piekli babeczki oraz inne wypieki.
21 marca jak co roku w naszej szkole odbyło się ognisko z okazji pierwszego dnia wiosny. Uczniowie mieli okazje zmierzyć sie między klasami w turnieju w siatkówkę. Wygrana drużyna miała okazje zagrać mecz finałowy z nauczycielami z naszej szkoły.
Dziś można było się z nami spotkać na Powiatowych Targach Edukacyjnych w Iławie. Tam reprezentowaliśmy naszą szkołę.
W miniony piątek 15 marca uczniowie z naszej szkoły wzięli udział w targach transportu i logistyki w Nadarzynie koło Warszawy. Na targach można było zobaczyć wystawców znanych światowych marek takich jak Volvo, Mercedes, Toyota i inne. EXPO 2019 to wydarzenie, w którym wzięli udział profesjonaliści związani z branżą szeroko rozumianego transportu. W ramach spotkań biznesowych, odwiedzający mogli bliżej poznać ofertę wystawców, rozwijać własną działalność i poznać specyfikę spedycji międzynarodowej.
W dniu 14 marca klasa III technikum ekonomicznego i technikum Żywienia i usług gastronomicznych z wychowawczynią odwiedziła teatr im. Aleksandra Seweruka w Elblągu. Uczniowie obejrzeli spektakl pt.,, My dzieci z dworca zoo". Wrażenia były niesamowite a sama sztuka okazała się być bardzo pouczająca . Przedstawienie godne polecenia!
W dniu 04.03.2019 w OSP w Suszu odbył się Turniej Wiedzy Pożarniczej. Reprezentowali nas uczniowie klas 3 TI, 3 TL, 3 TE zajmując następujące miejsca: 1 msc. Arkadiusz Juszyński 2 msc. Sylwia Słupek 3 msc. Adam Lewandowski
Narodowy Dzień Pamięci „Żołnierzy Wyklętych” to państwowe święto obchodzone 1 marca, poświęcone pamięci żołnierzy tzw. drugiej konspiracji, którzy jako pierwsi walczyli o Wolną Polskę z okupantem sowieckim i reżimem komunistycznym. W Zespole Szkół uczciliśmy ich pamięć okolicznościowymi gazetkami, prezentacją multimedialną wyświetlaną na korytarzu szkolnym w czasie przerw, pogadankami na lekcjach historii.
28 lutego 2019 r. uczniowie II klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Karina, Kinga, Laura, Michał i Robert, obsługiwali gości w Suskim Ośrodku Kultury na uroczystości 10-lecia Środowiskowego Domu Samopomocy. Opiekę nad uczniami sprawowała Pani Małgorzata Cantop. Dania na imprezę przygotowały Panie Dorota Słowińska i Anna Tucholska z uczniami klas: III Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz, II i III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.
Dnia 27 lutego 2019 roku odbył się apel porządkowy podsumowujący pierwszy semestr. Rozdawane były wyróżnienia oraz nagrody dla uczniów biorących udział w konkursach, stypendia starosty iławskiego oraz prezentacja najlepszych uczniów w I semestrze roku szkolnego 2018/2019.
14 lutego, w Walentynki, przekazujemy sobie dowody sympatii. Tak było i u nas w szkole. Samorząd Uczniowski już tydzień wcześniej rozpoczął przygotowania do tego szczególnego dnia. Przygotowana została specjalna skrzynka, do której można było wrzucać walentynkowe kartki dla swojej sympatii. Słodkim akcentem dnia były nie tylko kartki, które otrzymywali, ale też czekoladki, którymi zostali obdarowani wszyscy uczniowie, nauczyciele i pracownicy szkoły.