Z dumą i ogromną radością informujemy, że uczennice klasy 3 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych zdobyły zaszczytne II miejsce w konkursie kulinarnym "Smaki regionu nad Jeziorakiem", który odbył się w 15 kwietnia 2025 r. w Iławie!
Nasza drużyna, w składzie Julia Podlecka oraz Julia Węgrecka, ujęły jury swoimi kreatywnymi daniami z karpia:
- karp w koronie serowej z wiosennym ogrodem
- karp w królewskiej szacie kapuścianej.
Rywalizacja była zacięta – w konkursie udział wzięło 12 uczestników, tworzących 6 dwuosobowych drużyn ze szkół z Susza, Malinowa, Iławy, Bielic, Kurzętnika i Lubawy. Tematem przewodnim był karp, a zadaniem – przygotowanie dwóch wyjątkowych dań - przystawki i dania głównego.
 Dania oceniało znakomite jury główne w składzie:
-Kurt Scheller, -Jean Bos, -Kamil Klekowski, -Krzysztof Malinowski
oraz jury VIP: -Izabela Klonowska, -Marzena Furmanek, -Dawid Tarasiewicz, -Jakub Roszuk.
Młodzież do konkursu przygotowywała nasza nauczycielka Joanna Kłobukowska.
Masz w sobie pragnienie, by tworzyć coś realnego, namacalnego i pięknego? 
Chcesz nie tylko gotować, ale przekraczać własne ograniczenia? 
Rozwijać się, działać odpowiedzialnie i zdobywać mistrzostwo w tym, co robisz? 
Wybierz Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Zespole Szkół im. Ireny Kosmowskiej w Suszu! Jesteśmy najlepsi w powiecie iławskim!
To nie jest zwykła szkoła .
To przestrzeń formowania charakteru, pracy nad sobą i odkrywania swojego potencjału .